Ekonomija     | 28.05.2018. 11:24 |

Sonja Sarközi imenovana za predsjednicu Uprave Sberbank Europe

FENA Saopćenje
SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Nadzorni odbor Sberbank Europe je imenovao Sonju Sarközi, trenutnu direktoricu Retail bankarstva, za novog predsjednika Uprave Sberbank Europe koja će naslijediti Gerharda Randu od 1. jula 2018.
 
Gerhard Randa, koji je dao značajan doprinos restrukturiranju i pozicioniranju Sberbank Europe u protekle dvije godine kao CEO (glavni izvršni direktor) i prethodno kao član Nadzornog odbora Sberbank Europe, odlazi u penziju do kraja juna 2018., nakon isteka njegovog dvogodišnjeg ugovora.

Iz Sberbank Europe navode da su imala snažan početak godine. Sve članice su zabilježile dobit, doprinoseći ukupnoj neto dobiti Sberbank Europe Grupe u iznosu 15,9 miliona eura tokom prvog kvartala 2018.

U Sberbank Europe Sonja Sarközi je započela sa primjenom grupne retail strategije fokusirane na retail kreditne proizvode i usluge digitalnog bankarstva. Prije dolaska u Sberbank Europe u augustu 2017. Sonja Sarközi je uspješno vodila easybank AG kao generalni direktor.

Počev od 1. jula 2018. Upravu Sberbank Europe će činiti Sonja Sarközi, Arndt Röchling (CFO), Stefan Zapotocky (direktor korporativnog i investicijskog bankarstva), Alexander Witte (CRO) i Aleksei Mikhailov (CTO), saopćeno je iz Sberbank Europe.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Srbija: Sberbank Srbije postala Naša AIK Banka

HPB preuzeo Sberbank u Hrvatskoj, NLB u Sloveniji

Plenković nema spoznaja da Sberbank kani prodati udjel u Agrokoru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo