Servisne informacije     | 28.05.2018. 11:03 |

Zatvorena vozna traka u smjeru Tarčina na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida na dionici autoputa A-1 Lepenica- Tarčin danas od 9 sati zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. U vrijeme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, uz ograničenje brzine od 60 km/h. 

Podsjeća se i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta (M-16.1 Klašnice-Prnjavor) u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila. 

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave. 

Zbog radova na sanaciji kolovoza, na magistralnom putu M-5 Nević Polje- Kaonik (Vitez) saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu