Ekonomija     | 28.05.2018. 10:10 |

Objavljen Javni poziv za sredstva podrške razvoju TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava "Podrška razvoju Kantona" za 2018. 

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava, utvrđenih u budžetu Tuzlanskog kantona za 2018., sa pozicije "Podrška razvoju kantona".

Poziv se odnosi na programe subvencija malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM; subvencija obrtima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM; subvencija javnim preduzećima za sufinansiranje troškova za uvođenje ISO/IEC standarda, osiguranje CE znaka i obnavljanje standarda do 65.000 KM; subvencija za podršku obrtničkim komorama do 5.000 KM, te za sufinansiranje programa/projekata edukacije za pokretanje biznisa do 5.000 KM.

Kandidati prilikom prijave na Javni poziv obavezno trebaju dostaviti popunjeni prijavni obrazac koji čini sastavni dio Pravilnika i koji mogu dobiti u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona i putem web stranice Vlade Kantona: http://vladatk.gov.ba/, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lukašenko pozvao na organiziranje uličnih patrola radi pružanja bezbjednosti u bjeloruskim gradovima

Otvorene prijave za prvi 'Alma Ras Industry Day'

Poziv za info sesiju o programu 'Interreg Europa 2021. – 2027.'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo