Servisne informacije     | 28.05.2018. 08:20 |

Vrijeme - Danas sunčano sa umjerenom naoblakom, temperature do 32 stepena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Na jugu i sjeveroistoku Bosne i Hercegovine jutros je sunčano vrijeme. U većem dijelu zemlje je umjereno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 11; Bugojno i Srebrenica 15; Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Sokolac 16; Sarajevo 17; Grude, Sanski Most, Stolac i Zvornik 18; Bihać, Gradačac, Široki Brijeg i Tuzla 19; Bijeljina, Prijedor i Trebinje 20; Brčko, Doboj i Mostar 21 i Banja Luka 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta