Ekonomija     | 27.05.2018. 11:56 |

Hills i Hollywood uz maksimalnu ponudu organiziraju i iftare za 1.500 ljudi

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 27. maja (FENA) – Grupacija Mrkulić u čijem vlasništvu su hotel Hollywood, hotel Hills i Termalna rivijera Ilidža zapošljava više od tri stotine radnika koji rade u potpunosti da zadovolje i ispune očekivanja gostiju.

Hotel "Hollywood" smješten je u centru Ilidže, nadomak glavnog saobraćajnog terminala i u neposrednoj blizini aerodroma, uz sportsku dvoranu i Termalnu Rivijeru Ilidža - kompleks otvorenih i zatvorenih bazena.

U prostranom, te opremljenom najsavremenijom sportskom opremom i rekvizitima, kako kaže brand menadžer Emir Glogić, svojim korisnicima omogućili su 'potpun komfor i prijatnu atmosferu za rekreaciju'.

Hotel "Hollywood" raspolaže i zatvorenim bazenom poluolimpijskih razmjera, otvorenog tipa koji podliježe strogim i redovnim kontrolama hemijske ispravnosti vode, te kupači nemaju razloga za brigu.

- U hotelu Hollywood gosti će uskoro moći uživati u tradicionalnim bosanskim jelima u novom restoranu koji se otvara sredinom ramazana. Restoran je uredio popularni arhitekta Amir Vuk Zec a kapacitet je 200 mjesta – istakao je Glogić.

Osoblje ovih hotela organizira iftare za 1.500 ljudi koji će u ovom posebnom mjesecu moći uživati u dobroj hrani i ramazanskoj atmosferi. Otkako su otvoreni, hoteli Hills i Hollywood na Ilidži tradicionalno organiziraju iftare te su tako i ove godine pripremili menije koji su prilagođeni svačijim ukusima.

- Osim ponude u restoranu i svečanim salama, gostima je na raspolaganju i iftar u Sky baru hotela Hills – kazao je brand menadžer Emir Glogić.

Naglasio je da je raznovrstan meni u ponudi, od tradicionalnih do modernih jela po povoljnim cijenama, a osim klasičnog mogući su iftari i na bazi švedskog stola. 

Glogić je naveo da Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 kvadratnih metara.

Hotel Hollywood raspolaže sa 470 soba od čega je 250 komfornih, luksuznih soba i apartmana, koji su po kategorizaciji sobe sa pet zvjezdica, te višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na 2.200 kvadratnih metara, dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom, te panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela s pogledom na grad.

- Želimo svim gostima omogućiti nezaboravan boravak u cijelom kompleksu u kojem se nalazi i najveći hotel u regiji – hotel Hollywood a koji zajedno sa Hillsom imaju kapacitet od 700 soba. Svakako ono što ovaj hotel čini impresivnim je i najveća kongresna dvorana s kapacitetom 1500 - 2000 ljudi. Naravno, pored poslovnog tu je i onaj rekreacioni dio za najstarije i najmlađe – istakao je Glogić.

Kazao je da su u hotelu Hills sve sobe kategorizacije sa pet zvjezdica, a ima ih 335.

Cijeli kompleks, kako navodi, krasi i dječija igraonica na 2.200 kvadratnih metara 'Kinderland' i kompleks bazena Termalne rivijere.

Kongresni centar je višenamjenski s modernom konferencijskom tehnologijom.

Glogić ističe da je popunjenost hotela 'skoro pa stopostotna'.

Kazao je da su u toku ljetnih mjeseci najčešći gosti iz arapskih zemalja, a u toku zime najčešće dolaze gosti iz susjednih zemalja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'