Stranačke aktivnosti     | 26.05.2018. 11:36 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Da nije sitnih istupa na „N1“ i krupnih dezinformacija praktično niko i ne bi znao koje izvjesna Ivana Marić. Žena koja skoro 20 godina hoda po anonimnim hodnicima nevladinog sektora navodno je referencu stekla aktivnošću za ugledni „Konrad Adenauer“.

Tamo je brižno pazila rođaka Senada Šepića, dok je ovaj bio dugogodišnji šef političke akademije SDA.

Sada „analitičarka„ čini sve da vrati ranije usluge. Tako će brutalno i netrepnuvši slagati da se, primjerice, Fahrudin Radončić sigurno neće kandidirati za člana Predsjedništva BiH jer loše stoji u anketama. Hoće li se Radončić kandidirati ili ne, odlučit će Predsjedništvo i Glavni odbor ove stranke. On je, prema općim ocjenam i anketama, apsolutni favorit ako se odluči za takav potez.

Neostvarena „analitičarka“, koja ništa u životu velikoga nije napravila u intelektualnom ili drugom smislu, svjesno manipulira i okreće podatke, do toga da čak hipotetički spominje nekakavih četiri posto, ali upravo ta cifra nije slučajna. Prema nedavnom istraživanju „Valikona“, Radončić je apsolutno prvi sa 22 posto, potom su dosta daleko kandidati SDP-a i SDA, a Marićkin Šepić je praktično zadnji sa četiri posto glasova.

Nakon oslobađajuće presude za Radončića, ovi procenti su očekivano i znatno skočili u korist predsjednika SBB-a. Zato je prosto frapantna drskost i uvjerenost Marićke, hoće li se ili neće neko „sigurno“ kandidirati, ali tamo gdje postoji takva „sigurnost“ po običaju se kriju megafonski stavovi političke opcije koju pojedini kvazianalitičari otvoreno zastupaju.

Isto se odnosi i na njene politički retardirane konstatacije da će SBB podržavati neke druge stranke.

Prama svim anketama koje su objektivne, SBB ima realne šanse da bude kičma buduće vlasti i biti politički projekat koji će okupiti manje, ali važne stranke oko sebe. To su činjenice koje trojanski konj nevladinog sektora treba znati i o čemu će se bez ikakvog pardona, sve više govoriti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo