Bosna i Hercegovina     | 26.05.2018. 11:03 |

Sindikat: Generalni štrajk odgođen na određeno vrijeme, počeli pregovori o KU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Upravni odbor Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu donio je odluku o odgodi Generalnog štrajka na određeno vrijeme jer su 23. maja Pregovarački tim Vlade KS i Sindikat potpisali Principe za protokol o vođenju pregovora za zaključivanje Kolektivnog ugovora za kantonalne državne službenike i namještenike Kantona Sarajevo.

Time je zvanično počelo usaglašavanje nacrta teksta Kolektivnog ugovora za kantonalne državne službenike i namještenike Kantona Sarajevo.

Generalni štrajk, čiji je početak bio zakazan za ponedjeljak, 28. maja, odgođen je na određeno vrijeme u svim sindikalnim organizacijama za djelatnost kantonalnih državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, članicama Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu.

Iz Sindikata navode da će štrajk ponovo početi ukoliko u toku pregovora s Vladom KS ne bude postignut dogovor i ne dođe do potpisivanja Kolektivnog ugovora za kantonalne državne službenike i namještenike Kantona Sarajevo.

Rok za usaglašavanje nacrta teksta Kolektivnog ugovora za kantonalne državne službenike i namještenike Kantona Sarajevo ističe 9. juna, saopćeno je iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'