Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 17:32 |

CIKBiH - Prijave podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) -  Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na izborima istekao je danas u 16 sati. Prijave su podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata - saopćeno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH pod linkom Opći izbori 2018, nakon što ga nadležna služba pripremi.

Centralna izborna komisija BiH će do 9. juna izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih stranaka i nezavisnih kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Centralna izborna komisija BiH danas je „BH Pošti“ predala oko 64.000 pošiljki za birače koji su bili registrirani da glasaju iz inostrantva na lokalnim izborima 2016. godine.

Pošiljke sadrže obrasce PRP2 putem kojih je uz naznačene upute potrebno potvrditi registraciju za Opće izbore 2018. godine. Za nove birače koji žele glasati iz inostrantva na web stranici Centralne izborne komisije BiH dostupan je obrazac PRP1 sa preciznim uputstvom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

OSCE - Studijska posjeta Gruziji omogućila bolje razumijevanje izbornog procesa

CIKBiH organizirao predavanje za studente prava, predvođene članovima Upravnog odbora ELSA-e

CIKBiH neće iznositi komentare do stupanja na snagu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo