Stranačke aktivnosti     | 25.05.2018. 16:33 |

Saopćenje za javnost Stranke penzionera BiH

FENA Saopćenje

Danas je na inicijativu Kantonalnog Odbora Stranke Penzionera/Umirovljenika BiH ZDK, u prostorijama Udruženja penzionera Grada Zenice održan zajednički sastanak Predsjednika KO SP/U BiH ZDK i Predsjednika Kantonalnog Saveza Udruženja penzionera ZDK a na kojem su još učestvovali Predsjednici GO SP/U BiH Zenica i Udruženja penzionera grada Zenica..

Tema sastanka su bili sve učestaliji i otvoreniji istupi pojedinih političkih stranaka u kojima se ponovo tobože “bore” ili obećavaju borbu za penzionersku populaciju sa vjerovatnom namjerom da kao uvijek pred izbore praznim i lažnim obećanjima privuku glasače.

Učesnici sastanka su se usaglasili i zauzeli jedinstven i jasan stav da Stranka penzionera i Udruženje penzionera na svim nivoima organizovanja trebaju biti rame uz rame u predstojećoj političkoj borbi za prava penzionera.

Svjesni činjenice da samo tako mogu značajnije uticati na donošenje svih zakonskih rješenja i rješavanja problematike penzionera,. na ovom sastanku je dogovoreno i jasno poručeno svim sadašnjim i budućim penzionerima da je jedino Stranka penzionera/umirovljenika BiH iskrena u svojim obećanjima i namjerama rješavanja statusnih pitanja penzionera kao i ostalih socijalno ugroženih kategorija stanovnika. 

Predsjednik Kantonalnog Saveza Udruženja penzionera g-din Mustafa Trakić poručio je u svoje ime i u ime Saveza udruženja penzionera ZDK, da su oni za svaki vid saradnje i podrške te da su u svako vrijeme na raspolaganju stranci.

 “Ovom prilikom pozivam sve penzionere a pogotovo apelujem na penzionere u ZDK da se konačno odrede i učlane u SP/U BiH, da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Stranku penzionera.

Jedini  pravi put i način da pomognemo sami sebi i da aktivno mi kreiramo sudbinu naše populacije je ulazak u zakonodavnu i izvršnu vlast kroz matičnu stranku SP/U BiH”.- istakao je g-din Trakić!

Za naredni period dogovoreni su češći susreti rukovodstva stranke i udruženja a sve u cilju osiguranja uslova za život penzionera dostojan čovjeka.

Očekujemo i od ostalih Kantonalnih organizacija i Saveza udruženja penzionera da poučeni našim primjerom trasiraju put do ostvarenja zajedničkih nam ciljeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke penzionera BiH

Priopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Saopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana