Regija     | 25.05.2018. 16:16 |

Tolušić i Horvat: Spasili smo Agrokor i hrvatsko gospodarstvo

FENA Agencije

ZAGREB, 25. svibnja (FENA) - Nakon što ih je Sabor u petak potvrdio, novi potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo Tomislav Tolušić i ministar gospodarstva Darko Horvat ocijenili su kako je hrvatska vlada napravili dobar posao s lex Agrokor te su dali punu podršku izvanrednom povjereniku Fabrisu Perušku.

"Ja sam i dalje ministar poljoprivrede, ali sada kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo koordiniram i gospodarske resore u Vladi. Osim Agrokora u fokusu, mislim da je srednjoročno i dugoročno puno važnije voditi brigu o programu reformi koje trebamo posložiti i provesti da Vlada još bolje i uspješnije funkcionira te da ispunimo sve uvjete koje Bruxelles traži od nas, a što može donijeti bolji i kvalitetniji život građanima", kazao je Tolušić, javila je Hina.

Najavio je da će se "u najkraćem mogućem roku sastati s dobavljačima Agrokora kako bi ostvarili nagodbu".

"Agrokor ima svog povjerenika koji upravlja procesima, zajedno s vjerovničkim vijećem i oni su ti koji trebaju odraditi veliki dio posla, a mi smo dali pravni okvir da se nagodba sklopi. Donijeli smo zakon koji je spasio ne samo Agrokor, nego hrvatsku ekonomiju i očekujem da će nagodba biti sklopljena u predviđenom zakonskom roku", istaknuo je.

Tolušić je ocijenio kako bi se bez lex Agrokora zatvarala tvornice po Hrvatskoj, stotine tisuća ljudi ostalo bi bez posla, a država bi doživjela kolaps.

Na pitanje o vjerovnicima koji ne žele potpisati nagodbu, Tolušić je kazao da ima vremena za sklapanje nagodbe i da na tome rade izvanredni povjerenik i vjerovničko vijeće.

Novi ministar gospodarstva Darko Horvat je kazao je kako se slaže sa svime što je kazao Tolušić.

"Cijelu ćemo situaciju koordinirati i radit ćemo zajedno na Agrokoru, i u sljedećih 14 dana intenzivno ćemo se uključiti u priču o Agrokoru. Fabris Peruško i Irena Weber imaju moju punu podršku i želja svih nas je da priča o Agrokoru završi do 10. srpnja", poručio je Horvat.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada RH izdvaja sredstva za unaprjeđenje zračne prometne povezanosti grada Mostara

Milijun eura iz proračuna RH za 61 projekt Hrvata u BiH (VIDEO)

Izaslanstvo RH posjetilo Stolac, potpora za 61 projekt Hrvata u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo