Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 15:46 |

MUPRS - U 'slučaju Dragičević' obrađeno više od 170 osoba

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25. maja (FENA) - Policija je u okviru "slučaja Davida Dragičevića” obavila više stotina kriminalističko-tehničkih, operativnih i istražnih mjera i radnji u kojima je obrađeno više od 170 osoba, o čemu je dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Podsjećaju da je na tom predmetu direktno angažovano desetina policijskih službenika iz više organizacionih jedinica MUP-a, vještaci različitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilaštvo, te konsultovani stručnjaci FBI-a.

- Izjava ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, da je moguće da je neko iz MUP-a umiješan u 'slučaj Dragičević' je, kako i on sam navodi, zasnovana na neprovjerenim, odnosno 'svakakvim informacijama i indicijama'. Ove izjave su tendenciozne i štete institucijama RS-a – saopćeno je iz entitetske policije.

Također, informaciju da, kako dodaju, pripadnici MUPRS-a rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava, kategorički odbacuju te pozivaju građane da prijave, ukoliko eventualno imaju informacije o nezakonitim ponašanjima policijskih službenika.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu