Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.05.2018. 14:42 |

Hrnčić: Razmišljamo samo o pobjedi

FENA

TUZLA, 25. maja (FENA) – U Srebreniku sutra "pada" odluka o prvaku A-1 lige košarkaša FBiH i ujedno novom članu Lige 12 KSBiH.

Gradina dočekuje zenički Čelik i, nakon 1:1 u finalnoj seriji play-offa, ima priliku ući u elitu bh. košarke i ostvariti najveći uspjeh u istoriji tog kluba.

Najbolji igrač Srebreničana, centar Mirza Hrnčić, do sada je u najkvalitetnijoj ligi BiH nastupao za Sloboda Ditu, Čelik, te OKK Slobodu, a sada ima priliku zaigrati i sa četvrtim klubom.

- Niko u Gradini ne razmišlja ni o čemu drugom osim o pobjedi. U „majstoricu“ ulazimo bez pritiska, jer smo kvalitetnija ekipa, ali to moramo potvrditi na terenu. Pobijedit će ekipa koja bude imala više želje i koncentracije, a nadam se ćemo to biti mi - izjavio je Hrnčić za Fenu.

Gradina je u ovoj sezoni tri puta slavila protiv Čelika, a imali su priliku „dvokorakom“ u finalnoj seriji doći do trofeja. Na početku posljednje četvrtine utakmice u zeničkoj Areni imali su pobjedu u rukama, ali su poraženi s pola koša (80:79).

- Ne bih htio komentirati uticaj „treće sile“ na ishod susreta. Nismo se uspjeli nositi s tim stvarima, poslije nas je spopala nervoza i doživjeli smo poraz. Ali, sutra će sve biti drukčije. Ekipa Čelika ima nekoliko vrlo dobrih košarkaša, zaslužuju respekt, ali trofej dolazi u naše ruke – zaključio je Hrnčić.

„Majstorica“ između Gradine i Čelika igra se sutra u Sportskoj dvorani u Srebreniku od 18.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije