Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 13:59 |

Uručena novčana pomoć za 101 penzionera za nabavku lijekova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Sarajevska Općina Centar u budžetu za 2018. godinu osigurala je 65.000 KM penzionerima za subvencioniranje nabavke lijekova koji nisu na esencijalnoj listi.

Iz tih sredstava danas je upriličena dodjela pomoći za 101 penzionera, stanovnika središnje sarajevske općine. Od početka godine ovu vrstu pomoći dobilo je 168 penzionera, a na godišnjem nivou taj broj iznosi između 800 i 900.

- Općina Centar će nastaviti realizaciju programa podrške za penzionere. Vi ste ugradili svoje radne vijekove u izgradnju sistema i naše domovine, a sada smo mi u obavezi da vam uzvratimo i omogućimo dostojanstvenu i lijepu treću životnu dob - kazao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Najavio je izgradnju novog Centra za zdravo starenje na Koševu te istakao da će u narednom periodu biti održana i tematska sjednica Općinskog vijeća Centar o socio-ekonomskom statusu penzionera.

Prema podacima Općine Centar, od 12.000 penzionera na području općine njih oko 6.000 ima minimalnu penziju od 348 KM mjesečno, saopćeno je iz te općine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta