Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 25.05.2018. 13:43 |

U Tuzli sve spremno za početak IHF/EHF turnira „Women's Trophy 2018“

FENA

TUZLA, 25. maja (FENA) - Sve je spremno za požetak rukometnog IHF/EHF turnira „Women's Trophy 2018“, koji se u Tuzli održava od 29. maja do 3. juna.

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Lukavcu, a večeras u 18 sati odigrat će prvu od dvije planirane kontrolne utakmice, protiv kombinovanog tima tuzlanskog Jedinstva.

Selektorka Kornelija Rajković - Laco planirala je da utakmica bude zatvorena za javnost.

U Organizacionom odboru tvrde da su urađeni svi pripremni poslovi vezani za održavanje najkvalitetnijeg ženskog rukometnog turnira u BiH poslije rata, na kojem sudjeluju reprezentacije BiH, Velike Britanije, Azerbejdžana, Luksemburga, Estonije, Belgije, Moldavije i Kipra.

- Trenutno se obavljaju neki manji poslovi vezani za uređenje svlačionica u Mejdanu, ali do početka takmičenja sve će biti završeno. Večeras stiže i Alenka Cuderman, koordinatorica za ženski rukomet EHF-a, službena lica očekujemo sutra, a sve reprezentacije dolaze u Tuzlu 28. maja. Što se tehničkog dijela tiče, turnir već može početi  – izjavio je za Fenu Alija Hasić, predsjednik Kantonalnog rukometnog saveza koji je tehnički organizator turnira.

Reprezentacije će biti smještene u hotelima „Tehnograd“, „Miris Dunja“ i „Dorah“, dok će službena lica biti u „Mellainu“.

U ponedjeljak je najavljena konferencija za novinare (18 sati), a u utorak je svečano otvaranje IHF/EHF turnira „Women's Trophy 2018“ (18 sati), mada će prve utakmice početi već u 12.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana