Magazin     | 25.05.2018. 12:28 |

Crnogorski umirovljenici dobili svoj portal

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 25. svibnja (FENA) - Pripadnici trećeg doba u Crnoj Gori dobili su online medij, penzioneri.me gdje se mogu informirati o svim temama od značaja za njihovu populaciju, da međusobno komuniciraju na forumu i online chatu, i razmjenjuju mišljenja i iskustva.

Prema riječima kreatorke i PR-a projekta Milene Čavić, portal penzioneri.me dio je šireg projekta "Senior Net" koji ima za cilj povezivanje i socijalnu inkluziju umirovljeničke populacije u Crnoj Gori, kroz edukacije za korištenje internet tehnologija, organizaciju događaja za seniore, osiguranje povoljnosti prilikom kupovine roba i usluga.

"Zakonske regulative u vezi mirovina i umirovljenika, teme zdravlja i zdravstvena njega i ustanove, zdravi stilovi života u trećem dobu, starački domovi, generacijski jaz, odnosi sa djecom i unucima, reportaže i priče o pojedincima, intervjui sa relevantnim donosiocima odluka iz oblasti mirovina i zdravstvene njege umirovljenika, popusti i akcije, hobiji i posao, ljubav u trećem dobu… sve će to biti teme na ovoj web platformi i u online zajednici trećeg doba", kazala je Čavić.

U Crnoj Gori ima 130.000 umirovljenika, ali manji broj je društveno aktivan, iako svojim iskustvom, znanjem i energijom, mogu mnogo da daju, prenose podgorički mediji. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom