Sport     | 25.05.2018. 12:49 |

Sjedeća odbojka: Fantomi žele vratiti titulu na "Sarajevu Openu"

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Odbojkaški klub invalida Fantomi ovog vikenda u Sporskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu organizira 17. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2018".

Na pres-konferencije je istaknuto da će i ovogodišnji turnir biti izuzetno jak. Na turniru će učestvovati tri reprezentacije - Rusija, autualni evropski prvak i branitelj naslova na "Sarajevo Openu", zatim Ukrajina i Holandija, ekipe Bayer (Njemačka), Hrabri (Hrvatska), te bh. klubovi Čelik, Ilidža i organizator OKI Fantomi. 

Direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević kazao je da je sve spremno za početak turnira, te da nije bilo problema oko organizacije, zahvaljujući podršci Fondacije za jačanje čovjekove sigurnosti - ITF, kao i domaćih institucija. 

- Pozivam građane Sarajeva da dođu u dvoranu i pomognu nam da titulu prvaka "Sarajevo Opena" vratimo u glavni grad BiH - kazao je Mirojević.

Trener Ševko Nuhanović i kapiten OKI Fantomi Mirzet Duran istakli su da očekuju plasman u finale.

 - Među učenicima turnira su aktualni evropski prvaci, reprezentacija Rusije, te viceprvaci selekcija Ukrajine, tako da će svakoj ekipi biti težak put do finala, ali mi želimo titulu pobjednika turnira vratiti u Sarajevo i to je naša motivacija - kazao je Duran.

Na pres-konferenciju je potpisan i sporazum o saradnji sa generalnim sponzorom turnira -  ITF. Ova organizacija je od 1998. godine u proces deminiranja i kroz projekte podrške žrtvama mina uložio više od 195 miliona dolara donatorskih sredstava.

Predstavnik ITF-a Roman Turšič čestitao je OKI Fantomima organizaciju još jednog u nizu turnira.

- Mi nastavljamo podržavati žrtve mina, kojih ima i u Fantomima, kroz ovakve i slične projekte - rekao je Turšič.

U A-grupi će igrati: Rusija, Holandija, Čelik i Ilidža, a u B-grupi: Ukrajina, Fantomi, Hrabri i Bayer. 

Turnir počinje u subotu (od 9.30 sati) utakmicama Rusija - Ilidža i Fantomi - Hrabri. Sutra će se igrati svi susreti grupne faze, te polufinala, koja su na programu od 17 sati. U nedjelju su na programu utakmice za plasman, u 12 sati za treće mjesto, a u 14 sati finale.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sjedeća odbojka - Fantomi pobjednici turnira u Zgarebu

Helez čestitao reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

Sjedeća odbojka na pijesku - BiH osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana