Servisne informacije     | 25.05.2018. 09:04 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka je u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Sokolac 10, Ivan-sedlo 13, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno i Jajce 15, Livno, Sanski Most i Zvornik 16, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 17, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Banja Luka, Bijeljina i Trebinje 19, Brčko 20 i Mostar 21.

Atmosferski pritisak  u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

U Bosni danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U drugoj polovini dana, razvoj oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovit će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i grmljavina su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta