Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 09:21 |

Tadić na regionalnoj konferenciji o borbi protiv organiziranog kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je Regionalna konferencija o transnacionalnom organiziranom kriminalitetu u organizaciji ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Ministarstva pravosuđa SAD-a, na kojoj je, između ostalih, sudjelovao ministar pravosuđa i glavni državni odvjetnik Sjedinjenih Američkih Država Jeff Sessions.

Sudionici skupa - dužnosnici tužiteljstava i policije zemalja regiona razgovarali su o modalitetima suradnje u borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala. 

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić prezentirala je rezulate rada Tužiteljstva BiH u proteklom periodu te istakla da su tužitelji Tužiteljstva BiH sudjelovali i aktivno sudjeluju u većem broju međunarodnih operacija koje se provode u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorizma, neovlaštenog prometa opojnim drogama, krijumčarenja oružja i vojne opreme, krijumčarenja ilegalnih migranata i drugih kaznenih djela.

Iz BiH su na konferenciji sudjelovali v.d. glavnog tužitelja Gordana Tadić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem, katolička zajednica upola manja

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu