Regija     | 24.05.2018. 18:22 |

Dalipagić sudjelovao na konferenciji regionalnih radiodifuznih organizacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO 24. maja (FENA) - Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je, na poziv organizatora, na godišnjoj, 16. po redu konferenciji regionalnih radiodifuznih organizacija i proizvođača opreme za digitalno emitiranje „MBT 2018-16“, koja se ove godine održava u Vodicama u Republici  Hrvatskoj u organizaciji Odašiljača i veza, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Osnovne teme konferencije su budućnost zemaljskog digitalnog emitiranja, digitalizacija radija i pripreme za drugu digitalnu dividendu i njeno korištenje u budućnosti.

Pored digitalizacije TV zemaljskog emitiranja, za Bosnu i Hercegovinu je osobitu važnost imala i tema digitalizacije radija, što je aktivnost koja očekivano slijedi i u BiH.

MBT konferencija iz godine u godinu je sve posjećenija zbog čega je značajna prigoda za uspostavu poslovnih kontakata i razmjenu stavova i iskustava u vezi s razvojem i najnovijim dostignućima tehnologije odašiljanja digitalnog zemaljskog emitiranja, što je osobito važno za Bosnu i Hercegovinu kao zemlju u procesu prelaska s analognog na digitalno zemaljsko emitiranje.

Na marginama konferencije, zamjenik ministra Dalipagić je imao nekoliko bilateralnih sastanaka. S pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Jurom Šarićem koji je u svojstvu osobnog izaslanika ministra Olega Butkovića otvorio konferenciju, razgovarao je o aktualnim otvorenim pitanjima iz nadležnosti dvaju ministarstava. Posebna tema razgovora je bio Sporazum o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom