Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.05.2018. 17:16 |

Šef britanske diplomatije 18 minuta razgovarao s lažnim premijerom Armenije

FENA Internet

LONDON, 24. maja (FENA) – Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson razgovarao je o međunarodnim odnosima sa osobom koja se lažno predstavila kao armenski premijer.

Johnson se našao na meti podvale te je izložen podsmjehu u javnosti, javlja agencija Reuters.

On je čak 18 minuta razgovarao telefonom o odnosima s Rusijom, iranskom nuklearnom sporazumu, Siriji te mnogim drugim stvarima ne znajući da se radi o ruskom komičaru koji je razgovor potom objavio na internetu.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da se radi o "djetinjastoj podvali“.

Ruski komičar je tvrdio da je novi armenski premijer Nikol Pashinyan, te da uskoro ide na susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Nadam se da me neće otrovati Novichokom – rekao je Johnsonu aludirajući na bojni otrov kojim je otrovan bivši ruski špijun Sergei Skripal.

Johnson je rekao da „bi rado došao u Armeniju da se uvjeri kakva iskustva oni imaju sa Novichokom“ te je govorio o sankcijama protiv ruskih bogataša koji žive u Velikoj Britaniji.

- Ako baciš kamen na palaču Kensington pogodit ćeš ruskog oligarha. Neki su bliski Putinu, a neki nisu - rekao je Johnson.

To nije prvi gaf britanskog šefa diplomatije. On je napisao kontraverznu pjesmu o turskom predsjedniku na čemu ga je pohvalio sagovornik.

- Britanski ministar je shvatio da se radi o prevari i prekinuo je poziv – saopćeno je iz ministarstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Cameron traži od Izraela da ne uzvrati Iranu

Radnici britanske statističke agencije glasali za štrajk

Britanskim konzervativcima prijeti najgori rezultat u historiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'