Bosna i Hercegovina     | 24.05.2018. 16:06 |

Ljetna škola za norveške i bh. studente u Mostaru

FENA Saopćenje

OSLO/SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predstavio je Ljetnu školu za studente iz BiH i Norveške, što je zajednički projekat Univerziteta jugoistočne Norveške s Univerzitetom Džemal Bijedić i Sveučilištem u Mostaru, koja traje od 21. maja do 2. juna.

Kako je ambasador Makarević kazao Feni jedan od ciljeva njegove misije u Norveškoj je i podsticanje obrazovanja, odnosno zajedničkih programa između Norveške i BiH. Dodao je da u konkretnom slučaju nije bilo posebnih preduvjeta za upis u ovu školu, osim poznavanja engleskog jezika.

- Cilj je mladima ponuditi u relativnom kratkom vremenskom roku nastavu na osnovu koje ce dobiti ECTS bodove (European Credit Transaction Sistem) koji su priznati na evropskim univerzitetima - istaknuo je Makarević, a studenti će ostvariti 7,5 ECTS bodova.

Pojasnio je da će profesori Lars Petter Soltvedt i Arnt Rebu u Mostaru omogućiti nastavu u domenu socijalnih nauka i prava, a ljetna škola podobna je za studente koji studiraju po programima fokusiranim na socijalne nauke, prava, političke nauke i obrazovanje.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Nedim Makarević imenovan za opunomoćenika njemačkih liberala za Zapadni Balkan

Makarević na kongresu FDP-a pozvao na veći ekonomski angažman Njemačke u BiH

Panel u Minhenu: Put BiH ka EU ne zavisi samo od domaćih aktera, već i od podrške EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo