Ekonomija     | 24.05.2018. 15:40 |

Ambasadori Slovenije i Japana u nastupnoj posjeti Centralnoj banci BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBH) Senad Softić primio je u odvojenim nastupnim posjetama ambasadoricu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac i ambasadora Japana u BiH Hideyuki Sakamotoa, saopćeno je iz Centralne banke BiH.

Softić je s ambasadorima razmijenio informacije o stanju u bh. ekonomiji i finansijskom sektoru, kao i trenutnim i planiranim aktivnostima CBBiH.

Guverner CBBiH je upozna ambasadore s najnovijim makroekonomskim indikatorima za BiH te s modelom i provedbom monetarne politike.

Softić ukazao je na činjenicu da model valutnog odbora i dalje predstavlja najprikladnije rješenje za BiH, kao i da su od uvođenja valutnog odbora do danas zabilježena kontinuirana pozitivna kretanja svih bitnih makroekonomskih indikatora te indikatora koji se odnose na bankarski sektor u BiH.

Guverner je sagovornike upoznao i s aktivnostima vezanim za suradnju s Međunarodnim monetarnim fondom te obavezama koje je CBBiH preuzela u procesu euroatlantskih integracija BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasador Delmas i premijer Halilagić o projektima razvoja TK i jačanju saradnje

Reilley i Selimović: Nezavisnost CBBiH i valutni aranžman od ključnog značaja za BiH

Ambasador Henk van den Dool pozdravio napore CIK-a BiH na uvođenju novih tehnologija 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu