Servisne informacije     | 24.05.2018. 14:38 |

U BiH sutra pretežno sunčano, poslijepodne i uvečer lokalni pljuskovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - U Bosni će sutra preovladavati sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom, a u Hercegovini će biti pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka, uglavnom, između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, a na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu sutra će većinom biti sunčano sa umjerenom oblačnosti. Kiša i grmljavina su mogući u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Jajce 18, Sokolac 21, Ivan-sedlo 22, Sarajevo i Srebrenica 23, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor i Trebinje 24, Banja Luka, Bugojno, Neum, Sanski Most i Tuzla 25, Brčko, Doboj, Stolac i Zvornik 26, Bijeljina i Široki Brijeg 27, Grude 28 i Mostar 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo