Bosna i Hercegovina     | 24.05.2018. 13:57 |

Usvojeni planovi upravljanja vodama za dva vodna područja u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Vlada Federacije BiH danas je na sjednici donijela srednjoročne planove upravljanja vodama za vodna područja rijeke Save i sliva Jadranskog mora u Federaciji BiH do 2021. godine, te će ih dostaviti Vijeću ministara BiH radi daljnje procedure njihovog donošenja na nivou Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će o donošenju planova obavijestiti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repulike Srpske. Ovo federalno ministarstvo i agencije za dva vodna područja će planove objaviti na svojim službenim web-stranicama.

Također, agencije će o donošenju odluka upoznati nadležna kantonalna ministarstva i organe, institucije i relevantna tijela uključena u javnim konsultacijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Agencije za vodna područja dužne su pripremiti akcione planove za provođenje planova radi dostizanja utvrđenih ciljeva upravljanja vodama i usaglasiti ih sa svim organima i institucijama identificiranim za svaku od predviđenih mjera, a posebno u osiguranju finansijskih sredstava i dinamici realizacije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu