Ekonomija     | 24.05.2018. 14:27 |

Otvorenje ljetne sezone na Jahorini 'Fest365'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Ljetna sezona Olimpijskog centra "Jahorina", simboličnog naziva "Jahorina 365 fest", bit će otvorena od 29. juna  do 1. jula.

Taj fest će predstavljati spoj zabavnih i sportskih manifestacija, a trajat će tri dana. Pored koncerata velikih zvijezda i dnevnih DJ žurki, pripremaju i zanimljive trke i takmičenja, ali i prezentaciju ljetnjih sadržaja i događaja, kao što su Ultra Trail, Koroman kamp, Piksi kamp ili KK Partizan.

Isti događaji bit će prezentirani i u Beogradu od 25. do 28. maja na Kalemegdanu u okviru Beogradskog Manifesta za koji su pripremili i zanimljive kvizove i nagradne igre.

Od sadržaja tokom ljetnje sezone iz OC "Jahorina" najavljuju da će posjetiocima pružiti da svaki dan uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji bicikala, spuštanju tjubing stazom, a potrudit će se da obogate adrenalinske i zabavne sadržaje. 

Iz OC Jahorina ističu da rade i na pripremi sljedeće zimske sezone te da su u toku radovi na polaganju cijevi za sistem za vještačko osnježavanje, do sad je položeno više od 600 m.

Prošle nedjelje su na 51. Internacionalnom Ski Congresu u Grčkoj, na kojoj je učestvovalo 1.100 predstavnika iz 80 različitih zemalja sveta, prezentovali Jahorinu u najboljem svetlu i konkurisali za dovođenje Evropa kupa na Jahorinu.

 Za narednu zimsku sezonu prioritet im je da ponovo ožive stazu Olimpijski spust, saopćeno je iz OC Jahorina. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sarajevski aerodrom očekuje najbolju sezonu dosad sa više od 30 aviokompanija i destinacija

OC Jahorina - Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

KSB: Veliki broj učeničkih ekskurzija najava uspješne ljetne sezone

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije