Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.05.2018. 20:46 |

Počelo odbrojavanje do EYOF-a 2019

FENA

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Svečano predstavljanje tajmera za odbrojavanje preostalog vremena do početka Evropskog omladinskog festivala mladih EYOF, koji će u februaru 2019. biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, upriličen je večeras ispred Sarajevo City Centra.

Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur, predsjedavajući Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić, te direktor i zamjenik direktora "EYOF 2019" d.o.o. Senahid Godinjak.

Godinjak se zahvalio svim partnerima na podršci, istakavši kako oni daju nesebičan doprinos da festival bude prezentovan na najbolji mogući način u februaru sljedeće godine.

- Turistička zajednica KS-a je prepoznala projekat na najbolji mogući način i na partnerskoj osnovi radimo. Vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja i biti dobri domaćini naredne godine - naveo je Godinjak.

Predsjedavajući Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić kazao je da je EYOF najveći sportski događaj u BiH od Olimpijade.

- Olimpijski komitet je na neki način saučesnik s gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo što će se 2019. godine desiti najveći sportski događaj u BiH od Olimpijade. Tada su stručnjaci ocijenili da su to bile najbolje igre. Uvjeren sam da će igre biti uspješne te da će se okupiti oko 1.500 sportista, zvaničnika, trenera, osoblja i BiH vratiti na olimpijski put - poručio je Kisić.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur smatra da je EYOF od izuzetnog značaja kako za glavni grad tako i za državu.

- Turistička zajednica je prepoznala važnost projekta i naravno dala podršku. Hoću da vjerujem da je ovo samo jedan od ispita koji ćemo kvalitetno položiti i da će ovo biti uvertira za nove zimske olimpijske igre u Sarajevu - rekao je Muzur.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poželio je svima dobrodošlicu i dodavši da se nada da će biti mnogo dobrih sportskih natjecanja.

Osim predstavljanja tajmera, otkrivena je i maskota festivala 'Groodvy', a svi građani će imati priliku da putem interaktivnog HD ekrana saznaju potrebne informacije o projektu, komuniciraju s firmom „EYOF 2019“ d.o.o., te učestvuju u različitim nagradnim igrama. 

EYOF je sportski olimpijski festival na kojem učestvuju mladi između 14 i 18 godina.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Otvoren EYOF 2022., BiH predstavlja sedam takmičara

Skaka: EYOF je bio veliki uspjeh, ali najbolje tek dolazi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana