Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 20:25 |

Šef Misije OESS-a u BiH posjetio Hercegbosansku županiju

FENA Saopćenje

LIVNO, 23. svibnja (FENA) - Šefa Misije OESS-a u BiH Bruca G. Bertona boravio je u prvom radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), gdje se susreo s predsjednikom županijske vlade Ivanom Jozićem, ministrom unutarnjih poslova Darinkom Mihaljevićem, ministrom znanosti, prosvjete, kulture i športa Petrom Galićem i šefom OESS-ovog Regionalnog ureda u Drvaru Martinom Bianchijem.

Na sastanku su županijski čelnici upoznali veleposlanika Bertona s aktualnim društveno-političkim pitanjima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik Vlade Ivan Jozić istaknuo je kako je prioritet njegova rada usmjeren na razvoja gospodarstva što je osnova opstanka stanovništva na tim prostorima.

Županijski ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić naglasio je kako kvalitetna suradnja s nižim razinama vlasti rezultira pomacima i na drugim područjima.

Kada je u pitanju obrazovanje, istaknuo je kako je Hercegbosanska županija izdvojen primjer poštivanja pripadajućih zakonskih odredbi o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH.

Upravo su nastojanja za smanjenje diskriminacije i segregacije te uvođenje zajedničkog sustava obrazovanja prioritetna pitanja na kojima je nužno raditi na razini cijele Bosne i Hercgovine, naglasio je veleposlanik Berton.

Politička stabilnost, stupanj suradnje među političkih strankama te nužnost izmjene zakonskih propisa na svim razinama samo su neke od tema koje su se izdvojile u razgovoru, a za koje su predstavnici OESS-a iskazali svoj interes.

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ukazao je na problem migrantske krize, istaknuvši kako je nužna primjene EU principa u postupanju kako bi se u zakonskim okvirima zaštitilo lokalno stanovništvo.

Iz OESS-a su najavili daljnje aktivnosti oko toga i svih ostalih pitanja te uputili zahvalu Vladi Hercegbosanske županije za dosadašnju kvalitetnu i dobru suradnju, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Stano: Izvješće međunarodnih promatrača potvrđuje zabrinutost o izborima u Srbiji

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana