Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 15:48 |

Donacija Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju UKC Tuzla

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. maja (FENA) - U Edukativnom centru Klinike za zarazne bolesti danas je predstavljena poslovna saradnja Aqua Power naučne grupacije Austrija i UKC Tuzla, donacijom Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju.

Podrškom Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, Aqua Power Group Austrija provodi ovaj humani projekat u cilju ostvarenja boljih uslova liječenja djece te dodatne pomoći svima koji se svakodnevno brinu o njihovom ozdravljenju.

- Saradnja s Aqua Power Austrija započela je relativno skoro ali je brzo rezultirala donacijom za Odjeljenje hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti. Time će ovo odjeljenje od sutra biti jedina zdravstvena ustanova u BiH čiji će pacijenti konzumirati zdravu vodu. Cilj nam je da u skorije vrijeme UKC Tuzla, kao što je to slučaj sa zdravstvenim ustanovama u Austriji, budu pokriveni ovim projektom - istakao je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK.

Uime UKC Tuzla gostima je za donaciju zahvalila pomoćnica direktora za medicinske poslove Fahrija Skokić.

- Najveći procenat dječijeg organizma je voda, od vode zavise mnoge životne funcije, ako ta voda nije zadovoljavajuća onda može da se poremeti tok liječenja - kazala je prof. dr. Skokić.

Aqua Power Group prisutna je na tržištu u više od 30 država svijeta i razvila je naučnu saradnju s mnogim naučnim institucijama u svijetu te postala partner mnogih klinika, bolnica i mnogih zdravstvenih centara, saopćeno je iz Službe za komunikacije JZU UKC Tuzla.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Epidemiološka situacija u TK složena, ali nije alarmantna

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom