Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 14:02 |

Lalić i Kožul na seminaru o ciljevima održivog razvoja u Beogradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Predsjedavajući i član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Nenad Lalić i Predrag Kožul učestvovat će na seminaru o ciljevima održivog razvoja, koji će 24. i 25. maja biti održan u Beogradu.

Na seminaru, kojeg za parlamentarce iz zemalja srednje i istočne Evrope i centralne Azije organiziraju IPU i Narodna skupština Republike Srbije, razgovarat će se o parlamentarnoj saradnji u vezi sa ispunjavanjem ciljeva održivog razvoja, borbom protiv siromaštva i borbom za unapređenje zdravstvene zaštite.

Kako su organizatori predvidjeli, parlamentarci će tokom dvodnevnog seminara razmijeniti mišljenja i iskustva u procesu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja i prioritetima na tom putu.

Bit će govora i o parlamentarnom nadzoru nad procesom ispunjavanja ciljeva održivog razvoja, kao i o smanjenju siromaštva s posebnim osvrtom na status nacionalnih manjina.

Programom seminara predviđeni su i razgovori o uticaju klimatskih promjena na siromaštvo i zdravlje ljudi, kao i o uključivanju mladih u društvene i ekonomske procese kao preduvjetu za efikasnu implementaciju ciljeva održivog razvoja.

Seminar će uvodnim obraćanjima otvoriti predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsjednica IPU-a Gabriela Cuevas Barron, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana