Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 13:47 |

Doktori medicine i stomatologije HNŽ-a odustali od generalnog štrajka

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) – Doktori medicine i stomatologije HNŽ-a obustavili su generalni štrajk koji je bio najavljen za danas, potvrdila je Feni predsjednica Strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ-a Kristina Bevanda, istaknuvši kako očekuje da će kolektivni ugovor s doktorima medicine i stomatologije biti potpisan do kraja ovog mjeseca.  

- Nakon neformalnog razgovora sa županijskim premijerom Nevenkom Hercegom, približili smo naše stavove vezane za kolektivni ugovor oko spornih točaka. Zbog iskazne dobre volje iz Vlade HNŽ-a i obećanja da će do kraja ovog mjeseca kolektivni ugovor biti potpisan, Skupština sindikata odlučila je kako je to dovoljno da obustavi generalni štrajk, i to najviše radi pacijenata, ali i samih doktora – kazala je Bevanda.

Dodala je kako u ovom ili idućem tjednu očekuju poziv na parafiranje, a potom i na potpisivanje kolektivnog ugovora.

Po njezinim riječima, sada slijedi prezentacija njihovog prijedloga kolektivnog ugovora i ostatku Vlade HNŽ-a, kako bi i oni mogli iznijeti svoje mišljenje, a zatim i njegovo potpisivanje.  

- Mi se nadamo i ne vidimo razloga zašto i ostatak Vlade ne bi pristao na konačnu verziju prijedloga ugovora jer smo se usuglasili da produžimo trajanje kolektivnog ugovora tako da u konačnici, odnosno 2020. godine dostignemo 1,2 koeficijent, dok bi satnica ostala 2,30 kako smo se prvotno dogovorili - kazala je Bevanda.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

HNŽ danas dobiva novu vladu, sjednica županijske skupštine zakazana za 13 sati

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu