Kultura     | 23.05.2018. 12:55 |

Ansamblu SARTR-a sutra dodjela nagrada Festivala bh. drame Zenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Publika Sarajevskog ratnog teatra posljednji put u ovoj sezoni imat će priliku sutra pogledati višestruko nagrađivanu predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo", za koju tekst potpisuju Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave.

Nakon izvedbe predstave, predstavnici 17. Festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica, direktor Hazim Begagić i dramaturg Hasan Džafić uručit će na sceni SARTR-a nagrade umjetničkom ansamblu predstave - Glavnu nagradu Festivala za najbolju predstavu u cjelini, Nagradu za najbolju režiju Alešu Kurtu, Specijalnu nagradu Stručnog žirija za kolektivnu igru, Nagradu za najbolju predstavu u cjelini Žirija publike i Nagradu za najbolju scensku muziku - Damiru Nevesinjcu i Basheskiji.

Također, predstava "Jedvanosimsoboakalomistobo" osvojila je nagrade i na 15. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2018": Velika liska, Grand Prix Festivala za najbolju predstavu u cjelini, Velika liska/plaketa Ahmet Obradović – nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Alešu Kurtu za magičnu, kreativnu, lucidnu režiju koja agresivno a poetično analizira vrijeme u kojem živimo.

Velika liska za najbolju glumicu Festivala dodijeljena je Maji Salkić, a za najboljeg glumca Festivala Davoru Sabi. Predstava je osvojila i Specijalnu nagradu - Velika liska za informativnu, kreativnu i umjetničku programsku knjižicu predstave, saopćeno je iz SARTR-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'