Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 12:57 |

Susreti ministrice Pendeš na Forumu 'To be Secure' sa dužnosnicima SAD i Kanade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Na marginama Foruma "To be Secure" koji danas završava u Budvi, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sastala se sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Matthew Palmerom, sa kojim je razgovarala o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine evropskim i evroatlantskim integracijama, te o drugim aktuelnim procesima i izazovima u Ministarstvu odbrane BiH, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini.

Također, važan bilateralni susret Pendeš je imala sa ambasadorom Kanade u SR Njemačkoj i specijalnim izaslanikom premijera Kanade pri Evropskoj uniji i Evropi Stéphane Dionom, tokom kojeg su razmijenjena mišljenja o procesu aktiviranja Akcionog plana za članstvo BiH u NATO (MAP).

Tokom ovih susreta, na kojima je data podrška Bosni i Hercegovinu u NATO integracionom procesu i evropskim integracijama, Pendeš je izrazila očekivanje da će podrška prijateljskih zemalja rezultirati skorom aktivacijom MAP-a za BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pendeš na panel-diskusiji 'Zaštita demokratije u doba umjetne inteligencije - uloga žena u politici'

Pendeš s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika BHRT-a

Imamović i Pendeš razgovarali s komandantom EUFOR-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu