Svijet     | 23.05.2018. 10:59 |

Bagheri nazvao američke čelnike "nelojalnim i okrutnim"

FENA Internet

TEHERAN, 23. maja (FENA) - Visoki iranski vojni zvaničnik opisao je američke čelnike kao nelojalne i okrutne i poručio je parlamentru u srijedu da se Iran neće povinovati američkom pritisku da ograniči svoje vojne aktivitnosti.

- Iranske oružane snage sada su, hvala Bogu, pripravnije nego ikada i mi nećemo čekati na dozvolu ili odobrenje bilo koje sile da razvijamo svoj odbrambene kapacitete - navela je državna novinska agencija Irna izjavu general majora Mohammada Bagherija.

Njegova izjava je uslijedila dva dana nakon što je američki državni sekretar Mike Pompeo kazao da će Washington uvesti "najoštrije sankcije u historiji" ukoliko Teheran ne odustane od svoje regionalne uloge i ne limitira svoj raketni program.

Dvije sedmice ranije, američki predsjednik Donald Trump povukao je Washington iz nuklearnog sporazuma s Iranom kojim su ukinute sankcije Islamskoj Rerpublici u zamjenu za ukidanje nekih aspekata nuklearnog programa.

Bagheri, načelnik generalštaba Iranskih oružanih snaga, nazvao je američke čelnike "nelojalnm, okrutnim, zločinačkim, bijesnim, izoliranim, korumpiranim plaćenicima cionističkog režima" i izjavio je da Washington nema hrabrosti za vojnu konfrontaciju s Teheranom, javila je Irna, prenosi Reuters.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija spremna da proširi vojnu i tehničku saradnju s Iranom

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Sjedinjene Države i 17 zemalja uputili apel Hamasu da oslobodi taoce

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu