Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 10:40 |

Amra Radeljaš predata u nadležnost Tužilaštva KS

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Amra Radeljaš, kćerka Eseda Radeljaša, koju su jučer uhapsili službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije "Spis", predata je rano jutros u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

U prostorijama Tužilaštva KS Amra Radeljaš će biti zadržana naredna 24 sata, a postupajuća tužiteljica će u datom roku odlučiti o daljim mjerama, dodala je Bavčić.

Akcija "Spis" je provedena u utorak, 22. maja po nalogu Kantonalnog tužilaštva, a tom prilikom na ispitivanje su privedeni i šef Odjeljenja za hirurgiju Dragiša Đogović, šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice Eldina Bešlagić i sin Eseda Radeljaša Admir Radeljaš.

Oni su nakon davanja izjava u SIPA-i pušteni na slobodu.

Kako je ranije saopćeno iz SIPA-e, navedene osobe su osumnjičene za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi te davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tužilaštvo KS predložilo jednomjesečni pritvor osumnjičenom Delaliću

Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora Amiru Pašiću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti

Potvrđena optužnica protiv Senaida Memića i drugih

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom