Servisne informacije     | 23.05.2018. 10:17 |

I narednih dana u BiH nestabilno vrijeme s pljuskovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.  maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Kiša, pljuskovi i grmljavina uglavnom će biti u drugoj polovini dana. U Bosni prijepodne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni. 

U Hercegovini se u petak, 25. maja prognozira umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno slabiji pljuskovi su mogući i prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju i jači pljuskovi s grmljavinom. U Hercegovini u poslijepodnevnim satima lokalno su mogući slabiji pljuskovi na sjeveru, istoku i jugoistoku.

Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni. 

U Bosni će u subotu, 26. maja biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, gdje se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi. U Hercegovini prijepodne bit će sunčano, a u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen. 

U BiH u nedjelju, 27. maja prognozira se sunčano sa umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu zemlje su izgledni slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar će biti  slab do umjerene jačine istočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta