Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 16:57 |

Policijski službenici Direkcije uspješno završili obuku 'Hitne intervencije'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH boravili su na Policijskoj akademiji za obuku specijalne policije Turske, čije je sjedište u Ankari u periodu od 7. do 18. maja.  

Petnaest policijskih službenika uspješno je završilo specijalističku obuku ''Hitne intervencije'' koju su izvodili instruktori Specijalne policije Republike Turske. Cilj obuke je stručno usavršavanje policijskih službenika Direkcije na području hitnih intervencija specijalnih policijskih timova.

Ova intenzivna specijalistička obuka je sastavljena iz dva dijela: taktika korištenja i upotreba vatrenog oružja koje se koristi za obavljanje zadataka u hitnim intervencijama, a drugi dio obuke se odnosio na praktično rješavanje i neutralisanje terorističkih grupa, kao i pružanje adekvatne medicinske pomoći povrijeđenim policijskim službenicima u zoni vatrenog dejstva. 

Službenici Direkcije su tokom trajanja obuke imali priliku i da se informišu o organizacijskoj strukturi policije Republike Turske, kao i djelokrugu rada.

Realizacija obuke predstavlja nastavak uspješne saradnje policije Republike Turske i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Ovakav vid obučavanja policijskih službenika je od izuzetnog značaja za službenike iz obje zemlje, posebno s aspekta razmjene iskustava i najboljih praksi, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak uručio diplome polaznicima obuke 'Borba protiv korupcije'

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'