Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 16:45 |

Heidari informisao Izetbegovića o situaciji u Iranu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Islamske Republike Irana Mahmouda Heidarija.

Heidari je informisao Izetbegovića o trenutnoj situaciji u Iranu i poziciji nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Sveobuhvatnog nuklearnog sporazuma.

Iranski ambasador je rekao da Iran ostaje posvećen poštovanju svojih obaveza iz Sporazuma, uz uslov da ostali potpisnici Sporazuma osiguraju poštovanje ekonomskih interesa Irana, u slučaju uvođenja ekonomskih sankcija od Sjedinjenih Američkih Država.

Izetbegović je informisao sagovornika da se Bosna i Hercegovina pridružila izjavi visoke predstavnice Federice Mogherini, koju je ona dala uime Evropske unije 9. maja, povodom povlačenja SAD-a iz Sveobuhvatnog nuklearnog sporazuma između Islamske Republike Iran i E3+3.

Izetbegović je ukazao na nužnost poštovanja međunarodnih obaveza u vezi sa statusom Jerusalema, te je ponovio svoje ranije stavove osude brutalnih ubistava nenaoružanih palestinskih demonstranata koji su izgubili živote u namjeri da svijetu ukažu na višedecenijsko poniženje i nepravdu koje trpe Palestinci, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Posjeta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom