Stranačke aktivnosti     | 22.05.2018. 14:23 |

Saopštenje SDP BiH

FENA Saopćenje

Izborni program Socijaldemokratske partije BiH – Plan 10, bio je tema današnje posjete ambasadora Republike Slovačke u BiH Martina Kače, predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću. 

Predsjednik Nikšić je, na zanimanje ambasadora Kače, objasnio osnove Plana 10, pogotovo dio u kome se objašnjavaju namjere SDP-a o uvođenju poreza na luksuz. 

„Radit ćemo na tome da stvorimo pretpostavke da se oporezuje luksuz, bankovne transakcije i kladionice. Time bi se osigurala dodatna sredstva za rasterećenje poslodavaca od plaćanja visokih doprinosa, čime bi im ostalo više prostora za povećanje plata radnika. Sve ovo će dovesti do stabilizacije Penzijsko-invalidskog fonda, radnicima će plate biti veće, a poslodavci će plaćati manje doprinose“, naveo je Nikšić i dodao da je Plan 10 rezultat direktnog rada SDP-a sa građanima, u više u 50 gradova i općina širom BiH. 

„Plan 10 će biti temelj svim budućim kvalitetnim zakonskim rješenjima, koji će dovesti do boljeg života građana i riješiti veliki broj njihovih problema. Ko god, nakon oktobarskih izbora, bude želio praviti vlast sa SDP-om, naš uslov za formiranje vlasti bit će usvajanje zakona koji su upravo temeljeni na rješenjima iz Plana 10. Svoj fokus u potpunosti želimo staviti na rješenje konkretnih životnih pitanja građana i nećemo se sa vladajućim strankama takmičiti na polju isprazne nacionalne retorike“, zaključio je Nikšić.   

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo