Stranačke aktivnosti     | 22.05.2018. 14:11 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok poziva sve građane Bosne i Hercegovini koji žive u inostranstvu da se registruju za opšte izbore, koji će se održati u oktobru ove godine. 

Dijaspora predstavlja važan segment politike NB, što smo i prezentirali kroz 12 tačaka koje se tiču izgradnje partnerskih odnosa sa građanima BiH koji žive van granica naše zemlje, kao i njihovog aktivnog učešća u političkom i društvenom životu u BiH. 

Nezavisni blok će na listama za predstojeće izbore osigurati mjesta za aktivne predstavnike iz dijaspore, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se jave sa konkretnim prijedlozima i idejama, kako bismo se zajedničkim snagama izborili za promjene koje su nam neophodne. 

Također, dio mjesta na izbornim listama Nezavisnog bloka biće osiguran i za kandidate koji su ostvarili poseban doprinos u društvu, koji imaju kapacitet, ideju, viziju, konkretne prijedloge i rješenja koji mogu ubrzati put Bosne i Hercegovine ka EU, a žele da ostanu nestranačke ličnosti. Sposobnost, a ne podobnost je jedan od najvažnijih principa Nezavisnog bloka i takvim odnosom jedino možemo pokrenuti pozitivne procese i  promijeniti zemlju. 

Svi oni koji prepoznaju i podržavaju ovaj pristup, svoje biografije, zajedno sa idejama i konkretnim rješenjima za bolji život u Bosni i Hercegovini, mogu dostaviti na e-mail izbori@nezavisniblok.ba do 10. juna 2018. godine. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana