Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 14:10 |

Kostrešević daje izjavu Anketnom odboru u 'slučaju Dragičević'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 22.maja (FENA) - Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Siniša Kostrešević odazvao se danas na sjednicu Anketnog odbora, koji je formiran odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Nakon što Kostrešević da izjavu u vezi s slučajem stradanja ovog 21-godišnjeg mladića, to bi trebalo da učini i direktor policije RS-a Darko Ćulum.

Prošle sedmice izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Željko Karan odgovarao je na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu, dok je Darko Ilić govorio o istrazi i načinu na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Sjednicom i danas predsjedava predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Uime grupe "Pravda za Davida“ prisustvuju Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević je nedavno Okružnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'