Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 12:48 |

U akciji 'Meta' pronađena određena količina narkotika, oružja i municije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo te uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a, započeli  realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Meta“ na području KS-a, a vezano za krivično djelo - nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu ove akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stanova/kuća i ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar, te je lišeno slobode deset osoba incijala: N.H. (1997.), N.H. (1974.), H.A. (1993.), Đ.N. (1993.), I.K. (1992.), A.K. (1991.), S.I. (1991.), A.A. (1997.), A.Ć. (1974.) i A.M. (1990.),  a koje se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto cca. šest kilograma materije koja svojim izgledom asocira na oponu drogu „cannabis sativa L“, te manje količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge „kokain“ i „spid“, kao i vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku predane Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa su pružali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'