Bosna i Hercegovina     | 21.05.2018. 14:17 |

Nikšić razgovarao sa ambasadoricom Kine u BiH o energetskim projektima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je o aktuelnoj političkoj situaciji razgovarao sa ambasadoricom Kine u BiH Chen Bo, te je informirao o stavovima stranke u vezi izgradnje energetske i saobraćajne infrastrukture, funkcioniranja vlasti u BiH, kao i o detaljima Izbornog programa SDP-a – Plan 10.

- Osim saradnje u izgradnji energetskih objekata, bitno je poboljšati saradnju sa Kinom i po pitanju izgradnje saobraćajne infrastrukture - rekao je Nikšić.

Na pitanje ambasadorice Bo o eventualnoj saradnji između Komunističke partije Kine i SDP-a BiH, odgovorio je kako će se SDP rado odazvati pozivima za uspostavljanje takve saradnje.

Predstavljajući osnove Izbornog programa – Plan  10 Nikšić je ukazao da je cilj SDP-a da građanima ponudi bolje uslove za život.

- Upravo su takva rješenja sadržana u našem Planu 10 i to će nam biti osnova kampanje, jer smo svjesni da se sa nacionalističkim strankama ne možemo takmičiti na njiihovom terenu. Međutim, nikada nećemo dozvoliti da vladajući podizanjem tenzija ubijaju nadu onima koji misle da BiH može biti normalna zemlja -  zaključio je Nikšić na sastanku sa ambasadoricom Kine u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana