Sport     | 21.05.2018. 11:28 |

Osam juniorskih selekcija na turniru 'IHF/EHF Woman's Trophy' u Tuzli

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Do početka najznačajnijeg turnira za bosanskohercegovački ženski  rukomet - "IHF/EHF Woman's Trophy 2018", koji će  od 29. maja do 3. juna biti održan u  Tuzli, ostalo je još samo osam dana.  

Radi se o turniru za juniorke (igračice 2000. godište i mlađe). Osim  reprezentacije BiH na takmičenju će učešće uzeti još sedam evropskih nacionalnih selekcija - Azerbejdžan, Belgija, Estonija, Kipar, Luksemburg Moldavija i Velika Britanija.

Selektorica Kornelija Rajković Leko na uži spisak uvrstila je 18 igračica koje će braniti boje naše selekcije na turniru. BH. juniorke će drugi dio priprema za turnir obaviti od 24. do 27. maja u Lukavcu.

Za to vrijeme planirano je odrađivanje nekoliko treninga, te odigravanje dvije pripremne utakmice protiv Jedinstva iz Tuzle i Brčkog.

Djevojke, selektorica i stručni štab reprezentacije BiH u Tuzlu dolaze u ponedjeljak, 28. maja. U dvorani Mejdan će obaviti još jedan trening, a u utorak 29. maja od 18.30 sati igraju prvi susret na turniru protiv selekcije Azerbejdžana.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu