Ekonomija     | 21.05.2018. 11:02 |

Pripremljena dokumentacija za izvođenje radova na izletištu Bare na Buni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. svibnja (FENA) - Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije pripremila je tehničku dokumentaciju za izvođenje radova na uređenju izletišta Bare na Buni, izgradnju tri ribarske platforme i uređenje šetnice/ribarske staze uz rijeku Bunu, koje provodi u okviru projekta RiTour, usmjerenog na valorizaciju kulturne i prirodne baštine i njezino stavljanje u funkciju održivog turizma kroz prekograničnu suradnju povijesnih gradova Mostara, Solina i Podgorice.

Riječ je o projektu kojim se želi poboljšati razvoj turističkih destinacija na rijekama Buna (Blagaj), Jadro (Solin) i Morača (Podgorica), a koji financira Europska unija sa 840.700 eura. Od tog iznosa, vrijednost projektnih aktivnosti koje provodi Turistička zajednica je skoro 100.000 eura.

Turistička zajednica HNŽ-a će u okviru projektnih aktivnosti izgraditi tri ribarska mjesta na rijeci Buni, urediti izvorište na lokalitetu Bare, te poboljšati i urediti ribarsku stazu u Blagaju koja je ujedno i šetnica pored rijeke Bune. 

Izradu tehničke dokumentacije financirala je Turistička zajednica iz vlastitih sredstava, a iz svojih sredstava također planira financirati i nadzor radova.

Pored spomenutih aktivnosti, provode se pripreme i na drugim projektnima, kao što je Međunarodni revijalni kup u mušičarenju na rijeci Buni, koji će se održati od 7. do 9. rujna ove godine.

U tijeku je pozivanje ekipa za sudjelovanje, kao i komunikacija s ribarskim organizacijama na lokalnoj i državnoj razini. Planirano je sudjelovanje četrdeset natjecatelja iz pet zemalja, raspoređenih u deset ekipa.

Očekuje se i sudjelovanje projektnih partnera iz Podgorice, Solina, Splita, kao i gostiju iz gradova koji su uključeni u projekt.

U okviru ovog projekta predstavnici Turističke zajednice HNŽ-a su također posjetili Solin i sudjelovali na IV. međunarodnom kongresu povijesnih gradova koji je održan od 20. do 23. ožujka ove godine.

Projekt "RiTour" započeo je s primjenom 1. srpnja 2017., a završava 31. prosinca 2019. godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Počinje internet glasanje za učeničke radove pristigle na ovogodišnji Konkurs 'Mladi i naslijeđe'

Općina Novo Sarajevo - Počela sanacija školskog dvorišta OŠ 'Grbavica I'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo