Servisne informacije     | 21.05.2018. 08:34 |

U jutarnjim satima u BiH pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka ima u jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 10, Bugojno, Jajce i Sokolac 11, Livno i Srebrenica 12, Banja Luka, Sarajevo i Tuzla 13, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina i Gradačac 15, Brčko 17, Grude i Stolac 18, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 20 i Neum 21.

Atmosferski pritisak u u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši do normalnog i sporo raste. 

U BiH će u jutarnjim satima preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti.

Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu od 24 do 29 stepeni.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postepeno povećanje oblačnosti. Poslijepodne s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu