Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 20.05.2018. 14:02 |

Hindusi linčovali muslimana optuženog da je ubio kravu

FENA Internet

NEW DELHI, 20. maja (FENA) – Bijesna rulja je do smrti pretukla indijskog muslimana u centralnoj Indiji, saopćila je policija. Muškarca su navodno „osumnjičili za ubistvo krave“, koju Hindusi smatraju svetom.

Siraj Khan (45), lokalni krojač je napadnut u petak i umro je nakon brutalnog premlaćivanja na licu mjesta. Još jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede.

Centralne vlasti su poslale oko 400 policajaca kako bi spriječili eskalaciju nasilja. Četiri osobe su privedene, ali je ogorčenje u muslimanskoj zajednici veliko.

Mnoge indijske države propisuju zatvorske kazne za „skrnavljenje krave“, iako je premijer Narendra Modi obećao da će ukinuti takve odredbe. U posljednjih dvije godine povećan je broj hinduskih napada na muslimansko stanovništvo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali

Indijska policija ubila 13 moističkih pobunjenika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana