Stranačke aktivnosti     | 19.05.2018. 17:10 |

Priopćenje Predsjedništva Hrvatske stranke prava

FENA Saopćenje

Kolegij Predsjedništva Hrvatske stranke prava (HSP) kojeg čine predsjednik i dopredsjednici te glavni tajnik i predsjednik Glavnog stana, daju punu potporu procesu okupljanja hrvatskih oporbenih stranaka. Već sada je razvidno da će kod hrvatskog biračkog tijela biti dva bloka, jedan kojeg vodi Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH i drugi ostalih hrvatskih oporbenih stranaka koje su nezadovoljne tom politikom.

Hrvatski oporbeni blok, po svim realnim kriterijima bi trebao predvoditi HDZ 1990 i predsjednik Ilija Cvitanović. Mi pravaši smatramo da sve hrvatske stranke ali i nevladine organizacije i kulturno umjetnička društva i organizacije te neovisne liste koje nisu zadovoljne Čovićevom politikom, kako na nacionalnoj razini tako i na nižoj razini, trebaju stati uz ovaj hrvatski oporbeni blok.

Kada kažemo politikom na nacionalnoj razini, prije svega mislimo na politiku HDZ BiH koja je dovela do egzodusa Hrvata iz BiH u Njemačku, Irsku i druge zemlje Europske unije isključivo zbog loše gospodarske i sigurnosne politike. U gospodarskom smislu „zna se“ tko drži sve veće tvrtke i upravlja financijama od državne razine, do federalne, županijske i općinske razine. Da je normalnog gospodarenja, svi radno sposobni Hrvati u BiH bi mogli raditi i imati posao, ne samo u Hercegovini, nego i Srednjoj Bosni ali i Posavini, te dijelovima Republike Srpske gdje tvrtke iz Republike Hrvatske imaju svoja predstavništva. Međutim, elita oko Čovića i vrha HDZ BiH više voli novac, skupe automobile, luksuzne kuće i stanove, hotele i vikendice po Dalmaciji, nekretnine po Zagrebu, ugodan život, itd., nego li da otvore radna mjesta i zaposle svoj narod.

Kada kažemo sigurnosna politika, možemo reći da je u slučaju HDZ BiH doživjela svoj potpuni krah i model Čović-Dodig, došla je na naplatu ali samo a račun Hrvata. Dokaza je dolazak izbjeglica iz arapskih zemalja u Salakovac kod Mostara. Ministar sigurnosti Mladen Mektić iz SDS-a zbog političkog obračuna u RS-u sa Dodigovim SNSD-om, na silu i mimo odluke Vijeća ministara BiH i lokalne zajednice u Gradu Mostaru, kako tvrdi HDZ BiH, dovezao je autobuse izbjeglica u Hercegovini.

Oni su već idućih dana pobjegli iz novoosnovanog naselja i učinili Mostar nesigurnim gradom i budućim sabirnim centrom arapskog svijeta. Od ovoga postupka direktnu i dugoročnu štetu imaju samo Hrvati u Federaciji BiH, a korist Srbi u Republici Srpskoj i Bošnjaci u Federaciji BiH. Za to vrijeme od hrvatskih dužnosnika, nitko osobnim imenom ili funkcijom, nije dao izjavu ili stao u obranu privedenog komesara Hercegovačko-neretvanske županije Ilije Lasića, koji je jedini stao u obranu hrvatske stvari.

Gdje su svi ti dužnosnici HDZ BiH što po Sarajevu i Mostaru primaju po pet tisuća maraka plaće i još toliko honorara i naknada iz odbora. Nema nikoga iz Vijeća ministara, nikoga iz Vlade Federacije BiH, nikoga iz hrvatskih županija, HNŽ-a i ZHŽ-a, Grada Mostara, braniteljskih ili civilnih udruga, itd., nigdje nikoga, kao i kada je trebalo braniti Mostar od agresora. Osovina Čović-Dodig mora biti zaustavljena ukoliko Hrvati kao „ostatci ostataka“ žele opstati kao konstitutivan narod u BiH i posljednja šansa su predstojeći listopadski izbori.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HSP

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HSP-a

Priopćenje za javnost HSP-a

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke prava

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom