Stranačke aktivnosti

Saopćenje predsjednika SBiH Amera Jerlagića

Saopćenje

Pozivam ministra sigurnosti Dragana Mektića i sve nadležne institucije da hitno reaguju i osiguraju transport izbjeglica do Salakovca, a da se svi odgovorni za blokadu uhapse i privedu na ispitivanje kako bi se utvrdili nalagodavci antidržavnog djelovanja na Ivanu.

Također, tražim od Skupštine HNK da odmah pokrene sve procedure za smjenu Nevenka Hercega, premijera Vlade HNK i Ilije Lasića, policijskog komesara HNK,  koji bi u pravnoj državi odmah bili smijenjeni.

 Uputit ćemo krivičnu prijavu protiv Hercega i Lasića, te tražiti da Tužilaštvo otvori istragu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ako treba, mi ćemo - građani Bosne i Hercegovine, izaći na Ivan i zaštiti pravnu državu, i nećemo dopustiti da se o nadležnostima države Bosne i Hercegovine pregovara sa lokalnim funkcionerima, koji postupaju po nalogu Dragana Čovića i HDZ-SNSD saveza.

 

                                                                                                         Amer Jerlagić, predsjednik SBiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.