Stranačke aktivnosti

Saopštenje za medije Nezavisnog bloka

Saopćenje

Totalni raspad funkcionisanja institucija sistema kojem svjedočimo, još jedna je potvrda da je aktuelna vlast dovela narode i građane Bosne i Hercegovine neizvjesnu poziciju i opštu nesigurnost. Privatni nelegalni policijski komesar Dragana Čovića u stanju je prkositi državi i institucijama sistema uvodeći ratna rješenja na velika vrata, a koja su pravomoćno osuđena na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu. Migranti koji su se našli u našoj zemlji, samo su kolateralna šteta i moneta za potkusurivanje vladajućih partijskih šefova. Još se jednom pokazalo da i SDA koja čini vlast u HNK nema nikakav uticaj (osim da koriste ministarske, direktorske i druge privilegije) na dešavanja južno od Ivana i da je taj prostor prepušten HDZ-u BiH i Draganu Čoviću. 

 ''Ovom privatnom odlukom nelegalnog komesara Dragana Čovića u pitanje je doveden ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina mora nesretnim ljudima pružiti svu humanitarnu pomoć i odluke državnih organa moraju biti obavezujuće za sve. Ovaj slučaj pokazuje svu nesposobnost vlasti Bakira Izetbegovića i posljedice decenijske popustljivosti HDZ BiH prema Hercegovini. Nezavisni blok poziva organe Bosne i Hercegovine da sprovedu u djelo odluke Vijeća ministara BiH i poduzmu radnje protiv osoba koje su napravile ovakav atak na državu i njene organe'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.   

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.