Ekonomija     | 18.05.2018. 11:48 |

U Banjoj Luci počeo 'Drugi ćevap fest'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18.maja (FENA) – Drugi „Ćevap fest“ u Banjoj Luci, čiji je cilj promocija tradicionalnog i autentičnog banjalučkog gastronomskog proizvoda, kao i obogaćivanje turističkih sadržaja grada počeo je danas.

Banjalučki ćevap ponudilo je devet roštiljnica, koji se kao i piće prodaju za „dinare“, valutu kreiranu posebno za taj događaj.

Šef kabineta gradonačelnika Banje Luke Milan Grubor je rekao da, tokom dva dana “Ćevap festa”, očekuju veliki broj posjetilaca, budući da je Prvi festival banjalučkog ćevapa, održan 13. januara ove godine, privukao više od 10.000 posjetilaca.

-U okviru 'Proljeća u Banjoj Luci', u toku je i Festival cvijeća, smotra kulturno-umjetničkih društava Srba iz dijaspore, naredne sedmice očekujemo Moto-fest i Vinosaur, te nekoliko festivala, čime nastavljamo politiku otvorenog grada, s mnogo događaja i posjetilaca – rekao je Grubor.

Zvanični promotor banjalučkog ćevapa i lice koje se nalazi na logu i ovog drugog „Ćevap festa“ je Nebojša Kuštrinović, koji je istakao da je gurmanska tradicija tog grada – ćevap.

-Ali, isto tako znamo da pripadamo 21.vijeku i kulturnom miljeu Evrope – rekao je Kuštrinović ističući da je ova manifetsacija osim ćevabdžija, okupila i druge brendove grada na Vrbasu, vinare, proizvođače piva...

Kao i na prvom festivalu, i na ovom se predstavlja više kulturno umjetničkih društava.

Prvi festival banjalučkog ćevapa održan je 13. januara ove godine, uz učešće velikog broja posjetilaca, zbog čega je Grad odlučio da se ova manifestacija održi i u ovom mjesecu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo